Click here to skip to this page's main content.

New Feature: You can now embed Open Library books on your website!   Learn More
Last edited anonymously
December 16, 2009 | History

Arion Hysenbegas

22 June 1943 -

Rreth autorit

Arion Hysenbegas lindi në Tiranë më 22 qershor 1943, nga një familje e vjetër intelektuale dhe atdhetare. Në vitin akademik 1963-1964 mbaroi studimet e rregullta universitare dhe u diplomua në degën e Matematikës, Fakulteti i Shkencave të Natyrës, Universiteti Shtetëror i Tiranës.

Krijimtaria letrare:

“Si plasi një Sulltan”, (Përmbledhje përrallash e tregimesh)
“Drejt Epsilonit të Eridanit”, 1983 (Roman fantastiko-shkencor)
“Lundrimi im i parë”, 1991 (Roman fantastiko-shkencor)

Libra studimorë:

“Matematika dhe muzika”, 1984
“Informatika”, 1987
“Endje nëpër hapësira me “n” përmasa”, 1997
“Matematika në artet figurative”, 2003
"Ngadhenjim mbi mijeravjecare; Shqiptaret, nje komb i pavdekshem", 2009

Arion Hysenbegas është autor i një vargu artikujsh shkencorë. Ai krijoi dhe drejtoi (gjatë viteve 1993-1997) revistën “Gjithësia”, një revistë e përmuajshme enciklopedike (shkencë, art).

Përkthime:

Shopenhauer, “Metafizika e dashurisë”, 1995; botimi i dytë, 1999
Celentano, “Parajsa është një kalë i bardhë që nuk djersit kurrë”, 1998
Patrick Girard, “Këta don Zhuanë që na qeverisin”, 2000
Aldo Fittante, “Kjo është historia”, 2002

10 works Add another?

Sorting by Most Editions | First Published | Most Recent

We need a photo of Arion Hysenbegas

Lists

Links (outside Open Library)

No links yet. Add one?

Alternative names

History Created April 1, 2008 · 7 revisions Download catalog record: RDF / JSON

December 16, 2009 Edited by 99.237.98.245 Edited without comment.
December 16, 2009 Edited by 99.237.98.245 Edited without comment.
September 8, 2008 Edited by 67.71.18.152 Edited without comment.
September 8, 2008 Edited by 67.71.18.152 Edited without comment.
April 1, 2008 Created by an anonymous user initial import