Click here to skip to this page's main content.

New to the Open Library? — Learn how it works
Last edited by readys2001
November 20, 2011 | History

Kamus Basa Sunda R.A. Danadibrata 1 edition

Cover of: Kamus Basa Sunda R.A. Danadibrata by R. A. Danadibrata

Read

No readable version available.

Lists

You could add Kamus Basa Sunda R.A. Danadibrata to a list if you log in.
Drat! There's no description for this book yet. Can you help?
There is only 1 edition record, so we'll show it here...  •  Add edition?

Kamus Basa Sunda R.A. Danadibrata

Published 2006 by Kiblat Buku Utama in Bandung, Indonesia .
Written in Sundanese.

About the Book

Kamus basa Sunda medal deui. Ayeuna mah R.A. Danadibrata (1905-1987) nu nyusunna téh. Hasil kumpal-kempil kukumpul kekecapan salila 40 taun éta téh. Ti 1930-1970-an persisna mah. Munasabah mun jumlah éntrina pangréana, 40.000 kitu atuh.
Mangga bandingkeun sareng kamus basa Sunda liana. Katara geura onjoyna. A Dictionary of the Sunda Language of Java (1862) anu disusun ku Jonathan Rigg, éntrina ngan 9.308. Kamus Basa Sunda (1948) yasana Sacadibrata ngan ngawadahan 18.000 éntri. Demi Soendaas-Nederlands Woordenboek (1984) anu disusun ku F.S. Eringa ngan nepi ka 22.500 éntri.
Lebah dinya nyongcolangna Kamus Basa Sunda R.A. Danadibrata téh. Nu matak salila 150 taun lalakon nyusun kamus basa Sunda, sigana nya R.A. Danadibrata pisan nu bias ngalengkepan kandaga kamus Sunda. Geuning sidik basa Sunda téh beunghar.

The Physical Object

Format
Hardcover
Pagination
xx, 760p.
Number of pages
782
Dimensions
25 x 19 x 4.5 centimeters

Contributors

  • Editor
    Ajip Rosidi
  • Editor
    Edi S. Ekadjati
  • Editor
    Purwanto
  • Editor
    Gugun Gunardi
  • Editor
    Ready Susanto
  • Editor
    Atep Kurnia
  • Editor
    Rachmat Taufiq Hidayat

ID Numbers

Open Library
OL25105531M
ISBN 10
979-3631-93-7

History Created November 20, 2011 · 2 revisions Download catalog record: RDF / JSON

November 20, 2011 Edited by readys2001 Edited without comment.
November 20, 2011 Created by readys2001 Added new book.