Cover of: De Stenen Spreken | de Jonge, Reinoud, en  IJzereef, Gerard

De Stenen Spreken

Het Geheimschrift van de Megalieten Ontcijferd

Published by Kosmos-Z&K in Utrecht/Antwerpen .
Written in Dutch.

About the Edition

De Megalithische Cultuur is thans redelijk goed beschreven. Vele monumenten zijn gedateerd, en er zijn plattegronden gemaakt. Er bestaat een overzicht van de inscripties uit deze tijd. Bestudering van al dit materiaal leidt tot de conclusie dat men geloofde in een Zonnegodsdienst. Oude kaarten van de Britse Eilanden laten zien, dat de droogliggende Doggersbank aan Zuid-Engeland verbonden was. Kaarten uit ongeveer dezelfde tijd tonen de Kleine Middellandse Zee en de Canarische Eilanden. Al heel vroeg had men de beschikking over een Jacob's Staf, waarmee men breedtegraden kon bepalen. De inscripties van Dissignac in Zuid-Bretagne laten zien, dat men de Kaapverdische Eilanden, Madeira en de Azoren voor c.3600 v Chr heeft ontdekt. Stonehenge in Zuid-Engeland toont dat men de Faroer, IJsland en Groenland voor c.3200 v Chr heeft ontdekt. Naast breedtegraden maakte men gebruik van vaarrichtingen en vaarafstanden. Rechtstreekse afstanden werden vastgelegd in zg. Cursus-monumenten. Achtereenvolgens ontdekte men het eiland Madagaskar (c.2800 v Chr), Australie (c.2700 v Chr), en Amerika via de Bering Zee (c.2600 v Chr). De Atlantische Oceaan is uiteindelijk c.2500 v Chr overgestoken; eerst via het zuiden, daarna via het Hoge Noorden. Men voer uitsluitend met de wind en de stroming mee!

First Sentence

"De stenen van Carnac zijn hele grote stenen, en dat is een mening die onweerlegbaar, niet te ontkennen en onweerstaanbaar is." (Giot, 1991)

Edition Notes

Dit is het eerste standaardwerk met een allesomvattende interpretatie van de Megalithische Cultuur (1996). Het blijkt, dat de zeevaart veel eerder op gang gekomen is dan men ooit voor mogelijk heeft gehouden. Het boek bevat een volledige analyse van de inscripties van Dissignac, die uitmate belangrijk zijn. Daarnaast wordt het monument van Stonehenge volledig behandeld. Tot slot blijkt er een hechte relatie te zijn geweest met het oude Egypte!

Genre
verklarende archeologie

The Physical Object

Format
15 cm
Number of pages
192
Dimensions
23 cm
Weight
470

ID Numbers

Open Library
OL3657395M
ISBN 10
9021528460, 9021528150
Goodreads
7287243

Prefer the physical book? Check nearby libraries with:


Buy this book


History

Download catalog record: RDF / JSON / OPDS
July 26, 2010 Edited by Edward Betts Edited without comment.
July 26, 2010 Edited by Edward Betts tidy ISBN
April 16, 2010 Edited by bgimpertBot Added goodreads ID.
April 14, 2010 Edited by Open Library Bot Linked existing covers to the edition.
April 1, 2008 Created by an anonymous user Initial record created, from Scriblio MARC record.