Povjesničarka

Contributors

  • Translator
    Damir Biličić
  • Editor
    Neven Antičević
  • Lektor
    Rosanda Tometić

About the Edition

Deset godina minucioznog povijesnog istraživanja, mnogo osobnog iskustva i putovanja zemljama o kojima piše bili su potrebni Elizabeth Kostovoj kako bi završila svoj roman prvijenac, za koji je još na sveučilištu u Michiganu dobila nagradu za "roman u nastajanju". Eruditski stil, potresna ljubavna priča i avantura od koje zastaje dah, Povjesničarku su pretvorili u bestseler.

Kompleksna radnja ovog romana smještena je gotovo čitavim dijelom u područjima istočne Europe, koja su od srednjeg vijeka sve do današnjih dana natapana krvlju i mučena ratovima pa se jedan dio događa i u Zagrebu i u Dubrovniku.

Kada šesnaestogodišnjakinja u bogatoj knjižnici svojega oca pronađe dobro skrivenu knjigu i hrpu požutjelih pisama koja počinju riječima "Moj dragi i nesretni nasljedniče", počet će potraga najopskurnijim putevima povijesti, utemeljena na činjenici toliko apsurdnoj koliko i mogućoj: Drakula, krvožedni Vlad Tepes je živ.

Priča se istovremeno razvija u tri različita razdoblja. Prvo razdoblje: tridesetih godina prošlog stoljeća, profesor Bartolomew Rossi, nakon što mu je maštu i povjesničarski duh zaokupila neobična knjiga, krenuo je u potragu za Drakulom. Stravični i krvavi događaji ubrzo će ga natjerati da odustane, sve dok dvadeset godina kasnije istu knjigu ne pronađe Paul, njegov student. Ubrzo nakon toga, Rossi misteriozno nestaje, a Paul i tajanstvena Helen pokušat će riješiti zagonetku. Treći pripovjedni niz počinje dvadeset godina kasnije -- nekadašnji student sada je ugledni diplomat, a sudbonosnu je knjigu pronašla njegova kći. Paul je nestao, ostavivši neshvatljivu poruku: "Otišao sam pronaći tvoju majku." Majku koja je mrtva već dvadeset godina!

Hrvatski prijevod Povjesničarke potpisuje Damir Biličić, naslovnica je djelo Patti Ratchford.

(source: back-cover)

Edition Notes

Copyright Date
2005
Translation Of
The Historian
Translated From
English

The Physical Object

Format
Paperback
Pagination
639p.
Number of pages
639
Dimensions
19 x 12.3 x 5 centimeters

ID Numbers

Open Library
OL26382588M
ISBN 13
978-953-316-310-9

Prefer the physical book? Check nearby libraries with:


Buy this book


History

Download catalog record: RDF / JSON / OPDS
October 22, 2017 Edited by ncmpr contributors and pagination
October 18, 2017 Edited by ncmpr Edited without comment.
October 15, 2017 Edited by ncmpr more info
October 10, 2017 Edited by ncmpr cite source
October 4, 2017 Created by ncmpr Added new book.