Open Library logo
New Feature: You can now embed Open Library books on your website!   Learn More
Last edited by Open Library Bot
April 12, 2010 | History

Ali D. Jasiqi

7 9 1937 -

Lindi me 7 shtator 1937. U shkollua në Junik e Deçan,pastaj në Gjakovë e Prishtinë. Ka diplomuar në gjuhë e letërsi shqipe në Prishtinë. Ka punuar gazetar në "Rilindje", kryeredaktor i "Fjales" dhe i "Jetes se re". Ka shkruar këto vepra"Josip V. Rela" Prishtinë 1968,"Pesha e fjalës",Prishtinë 1971,"Shfletime",Shkup 1976,"Shenjë në lis",Prishtinë 1974 dhe Tiranë 1980."Premtime dhe realizime", Prishtinë 1976,"Qazim Tolaj- simbol i drejtësisë pedante",Prishtinë 2002,"Pesëdhjetë shkrime për poezinë" Prishtinë 2007, "Tridhjetë e një shkrime për prozën, studimet e të tjera" Prishtinë 2007 dhe "Krejt më dukej ëndërr", Prishtinë 2007,"Ali Sutaj korife i gazetarise kosovare" 2009. Në Bukureshte i eshte botuar permbledhja e tregimeve me titull :Syte e fushes". I eshte emituar nje drame televizive dhe tri radiodrama. Punimete tij jane perkthue ne rumanisht, serbisht (bashnjakishte) dhe hungarisht.

2 works Add another?

Sorting by Most Editions | First Published | Most Recent

Photo of Ali D. Jasiqi

Lists

Links (outside Open Library)

No links yet. Add one?

History

Download catalog record: RDF / JSON
April 12, 2010 Edited by Open Library Bot Added photos to author pages.
May 25, 2009 Edited by 80.80.162.252 Edited without comment.
May 23, 2009 Edited by 80.80.162.252 Edited without comment.
May 14, 2009 Edited by 80.80.162.252 Edited without comment.
April 1, 2008 Created by an anonymous user initial import