Click here to skip to this page's main content.

New Feature: You can now embed Open Library books on your website!   Learn More
Last edited anonymously
February 13, 2011 | History

Artan Mullaj

Biografi.
“Ju keni talentin e mjaftueshëm për të shkruar letërsi të vërtetë, cka është dicka e rrrallë në këtë botë. Ju keni gjithashtu pregatitje profesionale dhe ndjeshmëri artistike të shkallës së lartë.”

Nga letra e Ismail Kadaresë drejtuar shkrimtarit Artan Mullaj


Botime të tjera të autorit:

“PA TY” roman 1997
“FUNDI I BOTËS” roman 2000
“TO KENO TIS APOUSIAS SOU” roman i përkthyer në greqisht, 2002
“BOSHLLËKU I MUNGESËS TËNDE” roman 2007

Artan Mullaj ka lindur në qytetin e Korcës.
Në vitin 1991 përfundoi studimet në Universitetin e Tiraneë,
ku u dipllomua si inxhinier elektrik për energjetikën.
Në vitin1992 emigroi ne Itali e me pas ne Greqi, ku konkuroi dhe fitoi të drejtën e studimeve në institutin “KARAPIPERIOS” të artit bizantin figurativ,në degën e ikonografisë. Në vitin 1996 u diplomua si piktor ikonograf dhe fitoi të drejtën e ushtrimit të këtij profesioni atje. Ka realizuar në vazhdim piktura murale në 17 kisha të reja ortodokse në qytete të ndryshme të Greqisë, midis të cilave, objekte të rëndësishme si katedralen e qytetit të Katerines dhe Selanikut . Në të njëjtën kohë ka ndjekur seminare gazetarie dhe është angazhuar me shkrime të ndryshme analitike në media të ndryshme shqiptare dhe evropiane. Në vitin 1997 u publikua romani e tij i parë “PA TY”, i cili u mirëprit nga publiku shqiptar, ishte ne krye të shitjeve për disa muaj në Tiranë, ku edhe u ribotua. Ky roman u vlerësua nga shkrimtarë të njohur si I Kadare, D.Agolli, K Blushi etj. Në vitin 2000 botoi romanin i dyte, “FUNDI I BOTES”. Në vitin 2002 përkthehet në greqisht dhe botohet ne Selanik romani i tij i parë “PA TY”, që u prit mirë e bëri jehonë gjithashtu në Greqi.
Në vitin 2007 botoi romani e tretë, “BOSHLLËKU I MUNGESE TËNDE”

    Ne vitin 2010, u publikua romani i tij i katert, VARRI I PAGEZIMIT, nga shtepia botuese TOENA.

5 works Add another?

Sorting by Most Editions | First Published | Most Recent

Photo of Artan Mullaj

Lists

Links (outside Open Library)

No links yet. Add one?

History Created April 1, 2008 · 4 revisions Download catalog record: RDF / JSON

February 13, 2011 Edited by 80.78.77.195 Edited without comment.
July 21, 2010 Edited by 79.106.3.240 Added new photo
September 8, 2008 Edited by RenameBot fix author name
April 1, 2008 Created by an anonymous user initial import