Open Library logo
New Feature: You can now embed Open Library books on your website!   Learn More
Last edited anonymously
June 27, 2011 | History

Prof. dr.Sejfedin Sulejmani

30.05.1938 - 24.09.2007

Prof. Dr. Sejfedin Sulejmani është i lindur në fshatin Izvor të rrethinës së Kumanovës 30 maj 1938. Shkollën fillore e kreu në Kumanovë ndërsa të mesmen dhe fakulltetin në Shkup. Ka ushtruar poste të ndryshme përkatëse shoqërore. Ka qenë humanist dhe altruist i dalluar. Ishte mjeshtër i madh i penës. Krijimtaria e tij është e bujshme dhe me zhanre të ndryshme. Gjatë jetës së tij shkroi dhe botoi 90 vepra nga filozofia, arti, logjika, sociologjia, etika, estetika, dramaturgjia, kultura, politika. Bashkëpunoi me shumë revista dhe gazeta të ndryshme në të cilat shkroi me qindra e qindra punime, artikuj, studime, ese nga sferat e ndryshme. Me këtë krijmitari dëshmoi se, shqiptari jo vetëm që mund të jetë krijues i veprave të lëmive të ndryshme shkencore, filozofike, artistike e shumë lëmive tjera, por ai mund të jetë edhe t’ia tejkalon ose të jetë i pakalueshëm nga pala tjetër. Me këtë krijimtari kaq të madhe përfundimish theu mitin sllav dhe dëshmoi se edhe shqiptari vërtetë mund të gjendet në piedestalin e krijuesve të mëdhenj. Sejfedin Sulejmani vdiq në Shkup, më 24 Shtator të viti 2007, në moshën 69 vjeçare.

1 work Add another?

Photo of Prof. dr.Sejfedin Sulejmani

Lists

Links (outside Open Library)

No links yet. Add one?

History

Download catalog record: RDF / JSON
June 27, 2011 Edited by 95.180.155.253 some fact's of short biography of his life.
June 27, 2011 Edited by 95.180.155.253 Added new photo
June 27, 2011 Edited by 95.180.155.253 Added new photo
June 24, 2011 Created by 46.217.38.170 Motivation