Open Library logo
New Feature: You can now embed Open Library books on your website!   Learn More
Last edited by Ludovicus
July 18, 2011 | History

Kristien Hemmerechts

27 Aug 1955 -

Kristien Hemmerechts werd geboren op 27 augustus 1955 in Brussel. Ze studeerde Germaanse taal- en letterkunde aan de universiteiten van Brussel en Leuven. Daarna volgde ze een jaar lang colleges aan het Instituut voor Literatuurwetenschap in Amsterdam. In deze stad leerde ze haar eerste echtgenoot, een Brit, kennen met wie ze in 1978 trouwde. Ze verhuisden naar London waar Hemmerechts onder andere als typiste werkte. In 1979 beheerden Hemmerechts en haar man een half jaar een jeugdherberg in Dover. Aansluitend op die periode maakten ze een reis van 6 maanden door Zuid-Amerika. Na hun terugkeer gingen ze in Brussel wonen waar Hemmerechts docente Engels werd aan de universiteit.
In maart 1981 werd hun dochter Katherine geboren. Later werden twee zoontjes geboren die ze allebei aan wiegedood verloren.
Intussen was Hemmerechts begonnen met het schrijven van verhalen in het Engels. Tegelijkertijd schreef ze een studie over het werk van de schrijfster Jean Rhys, waarop ze in 1986 promoveerde in Leuven. Na de dood van haar eerste zoontje, Benjamin, schreef Hemmerechts niet meer in het Engels maar in het Nederlands. In 1987 is ze gescheiden van haar man. In het jaar daarop ontmoette ze de Vlaamse dichter Herman de Coninck, met wie ze later in Antwerpen-Berchem ging samenwonen en in 1992 trouwde. Vijf jaar later op 22 mei 1997 overleed De Coninck aan een hartaanval op een terras in Lissabon, waar hij was voor een literair festival. Hemmerechts schreef hierover Taal zonder mij (1998) dat zowel een biografie van De Coninck als een analyse van zijn poëzie is.
Sinds 1999 doceert Hemmerechts literatuur aan de Toneelopleiding van het Conservatorium te Antwerpen.

Bron

28 works Add another?

Sorting by Most Editions | First Published | Most Recent

Photo of Kristien Hemmerechts

Lists

Links (outside Open Library)

No links yet. Add one?

History

Download catalog record: RDF / JSON
July 18, 2011 Edited by Ludovicus added photo, bio
July 18, 2011 Edited by Ludovicus Added new photo
July 18, 2011 Edited by Ludovicus merge authors
September 12, 2008 Edited by RenameBot fix author name
April 1, 2008 Created by an anonymous user initial import