Open Library logo
New Feature: You can now embed Open Library books on your website!   Learn More
Last edited by Lestevenon
August 15, 2013 | History

Judith Clara Engelina Belinfante

1943 -

Judith Belinfante werd geboren als dochter van Guus Belinfante, die raadsadviseur was bij het Ministerie van justitie en later hoogleraar werd aan de Universiteit van Amsterdam. Ze doorliep het Haags Montessori Lyceum in Den Haag en studeerde daarna van 1962 tot 1969 Moderne geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.
Na haar studie kwam ze in dienst als conservator bij het Joods Historisch Museum in Amsterdam, waar ze in 1976 benoemd werd tot directeur. Onder haar leiding werd het museum op de kaart gezet. In 1998 kwam ze via een tiende plaats als hoogste nieuwkomer in de PvdA-Tweede Kamerfractie binnen. Ze werd direct in het fractiebestuur gekozen als fractiesecretaris personeel. Die moeilijke positie had een negatieve invloed op haar functioneren als Kamerlid. Als woordvoerster voor cultuur opereerde zij bovendien minder gelukkig bij de behandeling van de cultuurnota van haar partijgenoot Van der Ploeg. Daarom kwam er al na vier jaar een einde haar lidmaatschap, waarna zij terugkeerde naar de cultuursector.
Per 1 juli 2003 werd Belinfante benoemd tot hoofdconservator van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Zij was actief betrokken bij de verhuizing van de Collecties naar een nieuw pand aan de Oude Turfmarkt. Het pand werd op 11 mei 2007 geopend door koningin Beatrix. In december 2008 ging zij met pensioen.
[Wikipedia]

2 works Add another?

Sorting by Most Editions | First Published | Most Recent

Photo of Judith Clara Engelina Belinfante

Lists

Links (outside Open Library)

No links yet. Add one?

Alternative names

History

Download catalog record: RDF / JSON
August 15, 2013 Edited by Lestevenon Edited without comment.
August 15, 2013 Edited by Lestevenon Added new photo
August 15, 2013 Edited by Lestevenon Edited without comment.
September 1, 2008 Edited by RenameBot fix author name
April 1, 2008 Created by an anonymous user initial import