Click here to skip to this page's main content.

New Feature: You can now embed Open Library books on your website!   Learn More
Last edited anonymously
November 16, 2012 | History

Elliott Moglica

1971 February// Shkurt 1971 -

=========== Short Bio in English Language ===========

Mr. Elliott Moglica, B.Sc., CTESL, Poet, Novelist, Biographer, ESL Instructor, Critic, Former Military Officer & Former Editor-in-chief of "Grand's Word" (military newspaper)/ Journalist/ Interpreter/ Translator (In English, Turkish, Albanian - and vise-versa).

Writer Moglica is a Canadian citizen of an Albanian origin. He lives in Toronto, Ontario, Canada.=> You May Connect With Writer Moglica on Facebook Page at: http://www.facebook.com/pages/Writer-Moglica/152123114828662=> You May Follow Poet Moglica on Twitter at: http://twitter.com/#!/Poet_Moglica

========= Biografi e Shkurtër Në Gjuhën Shqipe ========

Z. Elliott Moglica, Akademik, Mësues i Çertifikuar, Poet, Romancier, Biografist, Mësues i Gjuhës Angleze si Gjuhë e Dytë, Kritik, Ish-Oficer Ushtarak si dhe Ish-Kryeredaktori i Gazetës “Fjala e Tokësorit” (të Forcave Tokësore Shqiptare), Gazetarë i Lirë, Interpretues/ Përkthyes (në Anglisht, Turqisht, Shqip - e anasjellatas).

Shkrimtari Moglica është shtetas Kanadez me origjinë Shqipëtare. Ai banon në qytetit e Toronto-s, të Provincës së Ontario-s, Kanada=> Ju mund të lidhuni me Shkrimtarin Moglica në "Facebook" tek: http://www.facebook.com/pages/Writer-Moglica/152123114828662=> Ju mund të ndiqni Poet Moglica në "Twitter" tek: http://twitter.com/#!/Poet_Moglica

========================================

SOME OF PUBLICATIONS DONE BY ALBANIAN-CANADIAN WRITER MOGLICA//
DISA PREJ BOTIMEVE DHE PUBLIKIMEVE TË SHKRIMTARIT SHQIPTARO-KANADEZ MOGLICA

Important Note: Please note that the update of all other publications done by Albanian-Canadian Writer Moglica will continue...//

Shënim i Rëndësishëm: Lutem vihuni në dijeni se lista e mëtejshme e të gjithë botimeve e publikimeve të Shkrimtari Shqiptaro-Kanadez Moglica do të vazhdojë...

1. (Botimi i parë) Fundi tragjik i një dashurie: roman i jetuar/Moglica, H. Katana (red.), Tiranë: Lumo Skëndo, 2000, (140 faqe)
2. (Botimi i dytë dhe tretë) Fundi tragjik i një dashurie: roman i jetuar/ Moglica, H. Katana (red.), Tiranë: Lumo Skëndo, 2001 (142 faqe)
3. (Botimi i parë) Gjithë bota në Kosovë: vëllim poetik/ Moglica, S. Muraj (red.), Tiranë: Lumo Skëndo, 2001, (112 faqe)
4. Twilight Musings, multi-author poetry, Elliott Moglica and others (H. Ely, Editor) International Library of Poetry, Owings Mills, MD, USA, 2005 (Note: 224 pages)
5.  CD (Multi-Artist): The Sound of Poetry, Poetry by Elliott-Hasan Moglica, published by The International Library of Poetry, Owing Mills, USA, 2006
6.  Gjendja e lartë morale - një kalibër i fuqishëm, Moglica, 1999, Revista Mbrojtja - Nr. 5, 1999, f. 78-80
7. Përvojë gjermane në mardhënjet e ushtrisë me shoqërinë civile, Moglica, 1999, Revista Mbrojtja - Nr. 12, 1999, f. 50-53 (Terma gjeografikë: Gjermani)
8.  Mendu Backa, gjenerali i xhenios, Moglica, 2001, Ushtria - Nr. 64, 1 shtator 2001, f. 6 (Emrat e personave: Mendu Backa)
9. Vlerësimi dhe morali janë të pandarë, Ushtria - Nr. 63, 26 gusht 2001, f. 5 (Terma gjeografikë: Terma të Ushtrisë Shqipëtare dhe Nato-s)
10. Politikë: Bulqizë “Demokratin e bashkon trimëria përballë armikut dhe mençuria në vështirësi - Tamime të kandidatit përdeputet të Partisë Demokratike z. Azem Hajdari me elektoratin”, V. [Hasan] Moglica, Tribuna - Nr. 223, 21 maj 1996, f. 7 (Emrat e personave në artikull: Azem Hajdari)
11. Politikë: Votat për PD janë progresi i vërtetë i Shqipërisë (Nga takimet e zhvilluara në zonën nr. 26 në rrethet Bulqizë, Librazhd, Mat me Kandidatin për deputet të PD-së z. Azem Hajdari), V. [Hasan] Moglica, Tribuna - Nr. 219, 16 maj 1996, f. 5 (Emrat e personave në artikull: Azem Hajdari, Hasan Hoxhë Moglica, Shefqet Balla, Tofik Balla)
12. Lajme: Ndihmë turke në Forcat Tokësor - Dhurohen 1000 palë këpucë, Hasan Moglica, shkurt 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 2 (4), f. 2
13.  Intervista: Intervistë me Atasheun Ushtarak Turk Kolonel shtabi Huseyin Erdogan, intervistoi Hasan Moglica, shkurt 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 2 (4), f. 5 (Shënim: Foto e Huseyin Erdogan)
14. Flesh: Sistomi i vrojtimit dhe repartet operacionale - prioritare, Hasan Moglica, shkurt 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 2 (4), f. 6
15. Bisedë me artistin Met Bega - Kur jam tek ushtari më duket vetja 20 vjeç, bisedoi Hasan Moglica, shkurt 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 2 (4), f. 1 dhe 7 (Emrat e personave në artikull: Met Bega - si edhe fotografi e tij)
16.  Bisedë në redaksi: Stilisti Bujar Kardash, Modest dhe me zemër të madhe/ Jo vetëm punë patriotike por edhe traditë historike e motive origjinale, bisedoi Hasan Moglica, shkurt 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 2 (4), f. 9 (Emrat e personave në artikull: Ali Pash Tepelena, Kostaq Karoli, Ilmi Gidija, Skënder Zaimi, Bujar Kardashi si edhe fotografi e tij dhe stilimi i shenjave e simboleve ushtarake)
17. Aktualitet: Në Komandën e Forcave Tokësore/ Mbledhje mësimore me tema interesante, Hasan Moglica, Prill 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 4 (6), f.3
18. Aktualitet: Në qëndër të vëmëndjes/ Seriozitet në hartimin e Doktrinës dhe Manualeve të F.T., Hasan Moglica, Prill 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 4 (6), f.3
19.  Vëzhgim: “Ndal!” denigrimit të gjuhës shqipe, Hasan Moglica, Prill 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 4 (6), f.5
20. Bisedë në redaksi: I ftuari Prof. As. Dr. Aleksandër Kuçani, Përgjegjës i Seksionit të Filozofisë në Departamentin Filozofi-Sociologji, Universiteti i Tiranës, intervistioi Hasan Moglica, Prill 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 4 (6), f.7 (Emrat e personave në artikull: Aleksandër Kuçani dhe fotografia e tij)
21. Histori: Kosovë - Në Prishtinë ka Vlorë, Hasan Moglica, Prill 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 4 (6), f.9 (Emrat e personave në artikull: Bac Rexha, Ejup Rexha, Arbërie Makedonsi)
22. Lajme: Gjeneral Qazimi në Kukës/ Paqeruajtësit tanë kualifikohen më tej/ Brigada e xhenjos nis zgjerimin e rrugës Bugovë-Çorovodë/ Bashkëpunim i shkëlqyer Civilo-Ushtarak, Hasan Moglica, Maj 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 5 (7), f.2 (Emrat e personave në artikull: Pëllumb Qazimi, Valdimir Bullari, Kantone, Liçaj, Berlini, Karoli)
23. Tryeza e rrumbullakët: E ftuar Znj. Zana Xhuka, Pedagoge në Departamentin e Shkencave Shoqërore në Akademinë e Mbrojtjes, bisedoi Hasan Moglica, Maj 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 5 (7), f.7 dhe 10 (Shënim: Përdorim i termave arsimore, etike, psikologjik e të avancuar Fotografi e Zana Xhuka)
24. Flash: T’i kthejmë nënrepartet e artilerisë operacional/ Korçë: Vlerësim serioz në përgatitjen xhenjere, Hasan Moglica, Maj 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 5 (7), f.8
25. Letërsi: Sadik Muraj me librin e tretë “Monumenti i dashurisë”/ Të dashuruarit e penës që shtojnë radhët Naimjane, Hasan Moglica, Maj 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 5 (7), f.9 (Shënim: Fotografi e librit)
26. Letërsi: Libri i dytë i Agustin Gjinajt “Tranzicioni në uniforat e blerta”/ Botim që “vret” frikën në ushtri..., Hasan Moglica, Maj 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 5 (7), f.9 (Shënim: Fotografi e librit)
27.  U nda nga gjiri i xhenjerëve specialisti Petrit Uka, Hasan Moglica, Maj 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 5 (7), f.11 (Emrat e personave në artikull: Ismail Lleshi, Kostaq Karoli, Petrit Uka)
28. Kompania tankiste në stërvitjen me qitje “Erzeni 2001”/ Zhurmat e motorrëve të tankeve “shkundën” Jubën, Hasan Moglica, korrik 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 7 (9), f. 2 (Emrat e personave në artikull: Rexhep Mejdani, Ismail Lleshi, Pëllumb Qazimi, Kostaq Karoli, Ruzhdi Ramadani, Budion Arapi. Shënim: Foftografi nga stërvitja)
29. Kronika takime: Gjenerali i COMMZ(W) “Shqipëria vend i ekulibruar”, Hasan Moglica, korrik 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 7 (9), f.8 (Emrat e personave në artikull: Gjeneral Marizza, Gjeneral Karoli)
30.  Kronika takime: Kolonelët amerikanë Drie dhe Yung në takim me Gjeneral Karolin, Hasan Moglica, korrik 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 7 (9), f. 8 (Emrat e personave në artikull: Gjeneral Karoli, Kolonel Drie, Kolonel Yung, Kolonel Qirjazi, Kolonel Cekodhima)
31. Kronika takime: Atasheu gjerman: “Jemi gati t’ju ndihmojmë!”, Hasan Moglica, korrik 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 7 (9), f. 8 (Emrat e personave në artikull: Atasheu gjerman Veshenbeg, Kostaq Karoli, Vladimir Qirjazi, Hysen Cekodhima, Vaid Golikja)
32. Erzeni 2001: Opinione, Hasan Moglica, korrik 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 7 (9), f. 8 (Emrat e personave në artikull: Koloneli Amerikan Thompson, Koloneli Italian Montuori, Koloneli Turk Erdogan)
33. Personeli: Flet Kapiteni i I Ismail Garipi, Specialist i personelit/ Është emëruar 90% e personelit të FT, bisedoi Hasan Moglica, korrik 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 7 (9), f. 10
34.  Lajme: Gjeneral Brigade Pëllumb Qazimi inspekton trupat në zonën verilindore, Hasan Moglica, gusht 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 8 (10), f. 2
35.  Lajme shkurt: Një rrugë në kilometrin e nëntë, një tjetër drejt përfundimit, Hasan Moglica, gusht 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 8 (10), f. 2
36.  Lajme shkurt: Tankistët e Shkodrës dhe Laçit stërviten në Jubë, Hasan Moglica, gusht 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 8 (10), f. 2 (Emrat e personave në artikull: Vladimir Qirjazi, Dashamir Myteberi, Gazmor Hysi, Petrit Asllani)
37. Aktualitet: Në repartin PfP Ç’është bërë dhe ç’pritet të bëhet në 2001-in, Hasan Moglica, gusht 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 8 (10), f. 3
38. Intervista: Me inspektorin e kontrollit financiar të Forcave Tokësore, Major Hamit Gojani/ Kontrolli financiar dhe ligji, bisedoi Hasan Moglica, gusht 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 8 (10), f. 5 dhe 8. (Termat e përdorur në artikull: Financiar dhe ligjorë. Shënim: Përfshinë fotografi të Hamit Gojanit)
39. Reportazhi: Zbuluesit në “qytezën fushore”, stërviten me shpirt luftarak, Hasan Moglica, gusht 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 8 (10), f. 6 (Shënim: Përfshinë dy fotografi të stërvitjes)
40. Biseda “2+3”: Objekti i bidedës: “Konfliktet, marrëdhëniet me njëri-tjetrin dhe eprorët”, bisedoi Hasan Moglica, gusht 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 8 (10), f. 7 (Emrat e përdorur në artikull: Gentian Cjapi, Sami Sadikaj, Lulëzim Ruka, Shkëlqim Brahimi, Elvis Zoto. Shënim: Përfshinë dy fotografi)
41. Portreti i punonjëses civile: Valbona Shkrela, fjalëpak dhe punëshumë, Hasan Moglica, gusht 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 8 (10), f.8. (Emrat e përdorur në artikull: Valbona Shkrela (Elmasllari), si edhe përfshinë fotografinë e saj)
42. Botime: Sakip Cami me librin e tretë “Ujëra të përgjakura”, Hasan Moglica, gusht 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 8 (10), f. 9. (Emrat e përdorur në artikull: Sakip Cami, Arben Sopi; Termat e përdorur në artikull: letrare - poezi dhe historike; Përfshinë fotografi të kopertinës së librit)
43.  Integrim-Siguri-Paqë: Takim në Komandën e Forcave Tokësore/ Gjeneral Karoli priti Shefin e Shtabit të Forcave Tokësore Greke, Antonakopoulos, Hasan Moglica, shtator 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 9 (11), f. 4 (Emrat e përdorur në artikull: Jeorgjios Antonakopoulos, Pandeli Majko, Pëllumb Qazimi, Kostaq Karoli, Vladimir Qirjazi. Shënim: Përfshinë fotografi të takimit nga Beqir Drejtova)
44.  Ingegrim-Siguri-Paqë: Përfundon stërvitja “Peaceful star 2001”, në Turqi/ Një shtytje e mëtejshme e partneritetit për paqë, Hasan Moglica, shtator 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 9 (11), f.4 dhe 8. (Termat e përdorur: Të Nato-s)
45.  Informacione: Seminar me Specialistët e Informacionit dhe Mardhënjeve Civilo-Ushtarake, Hasan Moglica, shtator 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 9 (11), f.9 (Termat e përdorur: Zvicerane; Emrat e përdoruara: Etleva Bisha, Blerina Cuka, Ferdinant Karuni, Simon Gega)
46. Lajme: U zhvillua ceremonia e përfundimit të rrugës Bogovë-Çorovodë, Hasan Moglica, tetor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 10 (12), f.2 (Emrat e përdoruara në artikull: Ilir Meta, Pandeli Majko, Maqo Lakrori, Pëllumb Qazimi, Kostaq Karoli, Lulzim Salillari, Ylli Mekollari. Përfshin dy fotografi)
47. Opinion is Shefit të Shtabit të Përgjithshëm të FA, Gjeneral Brigade Pëllumb Qazimi, intervistoi Hasan Moglica, ttetor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 10 (12), f.2 (Notë: Përfshinë fotografi të Z. Pëllumb Qazimi)
48.  Lajme - Në Komandën e Forcave Tokësore: Zhvillohet analiza 9-mujore e punës, Hasan Moglica, tetor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 10 (12), f.2 dhe 6
49. Fokus: Projekti shqiptaro-italian për rikonstruksionin e Urës së Bunës, Hasan Moglica, tetor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 10 (12), f.4 (Emrat e përdorur: Kolonel Lombardi, n/kolonel Harka)
50. Fokus: Opinion i Zëvëndës Sefit të Mision-it DIE-s në Tiranë, Kolonel Lombardi, në Çorovodë, Hasan Moglica, tetor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 10 (12), f.4
51.  Intervistë me komandantin e njësisë së Gjirokastrës, Nënkolonel Rrapo Nisllaj, intervistoi Hasan Moglica, tetor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 10 (12), f. 5 dhe 10. (Shënim: Përfshin fotografi të Z. Nisllaj)
52.  Intervistë me komandantin e njësisë së xhenjos, kolonel Lulëzim Salillari, intervistoi Hasan Moglica, tetor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 10 (12), f.5 (Shënim: Përfshin fotografi të Z. Salillari)
53.  Çorovodë - Opinione të ndryshme, intervistoi Hasan Moglica, tetor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 10 (12), f.6 (Emrat e personave në intervista: Hasan Kaziu, Ibrahim Gargaj, Artilier Kyçyku, Moisi Ismaili, Preng Gjini, Enver Ormani, Almir Gjolla, ushterë Durollari, Altin Muskaj, Vullnet Ymeri, Arseni Likollari, Defrim Kapo, Baftjar Meta, Shënim: Përfshin fotografi të Major Hasan Kaziu-t dhe një foto në “Çaste pune në hijet e Kakrrukës, Bogovë”)
54. Informacione - Në KFT: Mbledhje mësimore me shefat e sekretarive, Hasan Moglica, tetor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 10 (12), f.8 (Emrat e personave në artikull: Hysen Cekodhima, Lefter Jarazi, Fatmir Muskaj, Fatbardha Kapaj, Muskaj, Caushi, Zhupa)
55. Kujtesë: Kush janë shkaqet që ulin rendimentin e punës?, Hasan Moglica, tetor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 10 (12), f.8
56. Vëzhgim: E mira e harruar duhet kujtuar - Të paktën të bëhet një lokal për ushtarakët, Hasan Moglica, tetor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 10 (12), f.10
57. Vëzhgim: Disiplina fillon që me hyrjen në repart, Hasan Moglica, tetor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 10 (12), f. 10
58. Kohë e lirë: Humor me spec djegës, Hasan Moglica, tetor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 10 (12), f. 12
59.  28 nëntor 200-28 nëntor 2001: Një vit “Fjala e Tokësorit”, kryeredaktori Hasan Moglica, nëntor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 11 (13), f.1
60.  Doli në qarkullim botimi periodik i Drejtorisë së Informacionit të Shtypit/ Urime “Buletinit Javor”, Kreyeredaktori i “Fjala e Tokësorit” Hasan Moglica, nëntor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 11 (13), f.3
61. Ristrukturimi: Mundësi reale për të qenë partnerë të vërtetë në strukturat Euro-Atlantike/ Strukturë që përmbush misionin, Hasan Moglica, nëntor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 11 (13), f.3 (Termat e përdorura: të Nato-s; Emrat e përdorura në artikull: Kolonel Vladimir Qirjazi, Gjeneral-Major Buzz Kievenaar)
62. Inspektimi: Kukës - Shtabi i Përgjithshëm i FA zhvillon analizën paraprake të inspektimit/ Arritje që tregojnë për më shumë mundësi, Hasan Moglica, nëntor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 11 (13), f.5 (Emrat e përdorura në artikull: Xhevdet Zeneli, Kostaq Karoli, Tako, Shyti, Kokëdhima, Nikollaj)
63.  Inspektimi: Komandanti i Forcave Tokësore Gjeneral Brigade Kostaq Karoli inspekton repartet e Kukësit dhe Torpojës/ Si të punojmë ashtu jemi, Hasan Moglica, nëntor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 11 (13), f.6 dhe 8
64. Vëzhgim: A duhet një rrobaqepës nëpër njësi?, Hasan Moglica, nëntor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 11 (13), f.9
65. Biseda me kuadrin e trupës: Nuk kemi patur asnjë largim pa leje/ Me Kapiteni I Ilir Bytyçi, Komandant i batalionit, Bicaj, bisedoi Hasan Moglica, nëntor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 11 (13), f. 9
66. Biseda me ushtarin ‘2+3’: “Terrorizmi në syrin e ushtarit shqiptarë, bisedoi Hasan Moglica, nëntor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 11 (13), f. 9 (Emrat e personave në bisedë: Arben Elezi, Ilir Smira, Julian Meçe, Poshnjari, Florjan Meçe)
67. Histori: 28-29 nëntori, festa madhështore në Shqipëri dhe Kosovë/ Mbrriti Skëndërbeu në mes të Prishtinës, Hasan Moglica, nëntor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 11 (13), f. 9 (Shënim: 28 nëntor 2001 u vendos në Prishtinë monumenti i Heroit tonë Kombëtarë, Gjergj Kastriotit Skënderbeut)
68. Restructuring: Structure which fulfill the mission/ Real opportunities to be partners in the Euro-Atlantic structure, written and translated by Hasan Moglica, November 2001, “Ground’s Word” Albanian Army Forces newspaper// “Fjala e Tokësorit”- No. 11 (13), p. 12 (Last page in English)
69. News: “Statement of Mr. Pandeli Majko, Minister of Defence, in the military oath day of the Land Forces of the garrison of Tirana”, translated from Albanian into English by Hasan Moglica, nëntor 2001, “Ground’s Word” Albanian Army Forces newspaper// “Fjala e Tokësorit” - No. 11 (13), f. 12 (Last page in English)
70. Familjet e ushtarakëve festojnë, Hasan Moglica, dhjetor 2001, Fjala e Tokësorit, - Nr. 12 (14), f.1 (Shënim: Fotografi “Paqë dhe dashuri” nga H. Moglica)
71.  Lajme: Xhenjerët në vend të kartolinës dhurojnë komunikim, Hasan Moglica, dhjetor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 12 (14), f.1-2 (Shënim: Fotografi from Kukës, dated 26.12.2001)
72.  Vëzhgimi ynë: Kush përgjigjet për hotelin në Akademinë “Skënderbej” Hoteli i “shpresës” pa asnjë shpresë// Fotofakt Hasan Moglica, dhjetor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 12 (14), f.1 dhe 7 (Shënim: Me fotografi nga Hasan Moglica, 20.12.2001)
73. Vëzhgimi ynë: Foto-fakt nga H. Moglica - A u kujtua kush t’ju japë ndonjë shpërblim fëmijëve të ushtarakëve jetimë? , dhjetor 2001, Fjala e Tokësorit - Nr. 12 (14), f.1 dhe 7 (Shënim: Me fotografi nga Hasan Moglica “A u kujtua kush për fëmijët jetimë të dëshmrorëve të ’97-ës?”) (Emrat e personave në të: Arben Hoxha, Pranvera Hoxha)
74. Urime Cilin dëshironi të përshëndesni për Krishtlindje dhe Vitin e Ri?, bisedoi Hasan Moglica, dhjetor 2001, Fjala e Tokësorit, - Nr. 12 (14), f.3 (Emrat e personave në artikull: Margarita Xhepa (aktorja e madhe shqiptare), Nadir Murra (një ndër presitigjatorët më të famshëm në botë), Shyqyri Muça (pedagog tek Universiteti i Tiranës, Kolonel Agim Lala (Shefi if Departamentit të Taktikës Operacionale në Akademinë e Mbrojtjes, Gjeneral Brigate Luigi Cantone, Shefi if Delegacionit Italian të Ekspertëve në Shqipëri, Nënkolonel Kriss Patenberg - Këshilltarë Ushtarak Gjerman në A. U. “Skëndërbej”, Kapterr shtabi Wienzent - ushtarak gjerman në Akademinë e Kapterrëve, Ali Sivri - Kolonel shtabi Atasheu Ushtarak i Turqisë në Tiranë, Nënkolonel shtabi Orhan Çinar - Shefi if Kryesisë së Këshillit të Kordinimit dhe Lonsultimit të Republikës së Truqisë në Trianë)
75. Speciale: Edhe shumë urime... - Oficeri -- kapterri -- civili -- shoferi, studenti ushtarak -- ushtarët -- përshëndetje e fëmijëve të ustarakëve, nga Hasan Moglica, dhjetor 2001, Fjala e Tokësorit, - Nr. 12 (14), f.5 (Emrat e personave në artikull: Artur Lala, Shyqyri Bami, Eqerem Hasani, Xhevahir Zeqo, Ervis Pëllumbi, Musa Hoxha, Elinor Pllaho, Shyqyri Bajrami, Belinda Hoxha, Irdi Lala, Elvis Sameni, Benereta Hoxha, Shpati Veliu)
76. Portreti i ushtarit: Ushtar Kreshniku, dy herë kampion boksi, Hasan Moglica, dhjetor 2001, Fjala e Tokësorit, - Nr. 12 (14), f.9 (Emrat e personave në artikull: Kreshnik Drita)
77. Koha e lirë - Kunja: Mos i merrni seriozisht, H. Moglica, dhjetor 2001, Fjala e Tokësorit, - Nr. 12 (14), f.11
78. Integration: A visit full of experience and messages in USA, written by Colonel Hysen Cekodhima// Translated by H. Mogica, December 2010, “The Grand’s Word” Albanian Army Forces newspaper/ “Fjala e Tokësorit” - Nr. 12 (14), p.12
79. Lajme: Presidenti i Republikës Rexhep Mejdani, dekoron Brigatën e Xhenjos dhe 6 kuadro të saj, janar 2002, Fjala e Tokësorit, - Nr. 1(15), f.2
80. Bilanci: Zhvillohet analiza vjetore për Forcat Tokësore, janar 2002, Fjala e Tokësorit, - Nr. 1(15), f.3
81.  Integrim-Siguri-Paqe: Takimi i Gjeneralit turk Metin Denizli u prit në Komandën e Forcave Tokësore, H. Mogica, janar 2002, Fjala e Tokësorit, - Nr. 1(15), f.4
82. Integrimi: Përfundoi seminari Zviceran për përdorimin e Teknologjisë së Informacionit, Hasan Moglica, janar 2002, Fjala e Tokësorit, - Nr. 1(15), f.4
83. Speciale: Ministri Majko merr pjesë në 81-vjetorin e krijimit të Armës së Artilerisë, Hasan Moglica, janar 2002, Fjala e Tokësorit, - Nr. 1(15), f.5
84. Indinjatë Kush fshihet pas kërcënuesit?!..., Redaksi of Fjala e Tokësorit, janar 2002, Fjala e Tokësorit, - Nr. 1(15), f.6 (Emrat e personave të kërcënuar: Hasan Moglica)
85. Biseda: Komuniteti - Me Kryetarin e Komunës Paskuqan, Z. Osman Pëllumbi; “Cilin doni të përshëndesni, Hasan Moglica, janar 2002, Fjala e Tokësorit, - Nr. 1(15), f.7
86.  Biseda: Me mësuesin - “Si e përfyturonit dhe si e përfyturoni ushtinë?”, Hasan Moglica, janar 2002, Fjala e Tokësorit, - Nr. 1(15), f.7
87.  Biseda: Femijët e ushtarakëve - “Si e përfyturonit dhe si e përfyturoni ushtinë?”, Hasan Moglica, janar 2002, Fjala e Tokësorit, - Nr. 1(15), f.7
88.  Botimi: Doli nga shtypi i Shtëpisë Botuese të Ushtrisë libri i Dr. Fatmir Zanaj - Një libër, i pari i këtij lloji, Hasan Moglica, janar 2002, Fjala e Tokësorit, - Nr. 1(15), f.9 (Emrat e personave në artikull: Dr. Fatmir Zanaj)
89.  The President of the Republic of Albania awarded the Corps of Engineers and 6 staff members, written and translated by Hasan Moglica, Janaury 2002, // “The Grand’s Word” Albanian Army Forces newspaper// “Fjala e Tokësorit” - Nr. 1(15), p.12
90. “Poem from a writer & journalist: Oh Sea of Stars, Red and White,” Toronto Street News, Vol. 4, #1, July 1-7, 2002, p.4
91.  “Albania: Folk Tale: The Tale of the Youth and the Eagle -- Old Custom: Alcohol drink... groom hit... and... -- Idioms” by Alma Sultafa and Hasan Moglica, Miscellany of Wisdom * Festival of Arts * Jones Avenue Adult Centre (Compiled & Edited by Nelly Iskuhi Kirakosyan), Spring 2002, p. 15
92. Poetry written and translated by Hasan Moglica: “O Flag, Red and White”;-- “I want...” -- “If only n two minutes” -- “I want the world to be calm” -- “Sea of tears” -- “Why?...”, Miscellany of Wisdom * Festival of Arts * Jones Avenue Adult Centre (Compiled & Edited by Nelly Iskuhi Kirakosyan), Spring 2002, p. 11
 93. (Botimi i parë) Brenga e Mërgimit: vëllim poetik/ Elliott-Hasan Moglica, Sakip Cami (red.), Tiranë: GEER, 08/02/2011, 98 faqe, klasik kapërtinë// (First publication) The Cross of Emigration, poetical book/ Elliott-Hasan Moglica, (Editor: Sakip Cami), Tirana: GEER, February 08, 2011, 98 pages (Classic-hard-cover).
 94. Justice or Jungle: Selected Poetry in XLIV Chambers, Elliott Moglica. The Moglica: November 2011, 144 pages (Classic-hardcover).
 95. Burri i madh Hasan Moglica (1854-1956), Elliott Moglica. The Moglica: 2012, 844 pages (Classic-hardcover).

======== Important Note:
Please note that the update regarding all publications done by Albanian-Canadian Writer Moglica will continue...//

======== Shënim i Rëndësishëm:
Lutem vihuni në dijeni se lista e mëtejshme e të gjithë botimeve e publikimeve të Shkrimtarit Shqiptaro-Kanadez Moglica do të vazhdojë...)

======== Thank you!// Merci!// Faleminderit!Copyright Author/ Artist © All Right Reserved

12 works Add another?

Sorting by Most Editions | First Published | Most Recent

Photo of Elliott Moglica

Lists

Alternative names

History Created August 21, 2008 · 42 revisions Download catalog record: RDF / JSON

November 16, 2012 Edited by 99.231.233.184 added a new book which was just published
December 4, 2011 Edited by 99.231.233.184 Edited without comment.
June 2, 2011 Edited by 205.189.194.208 Edited without comment.
June 2, 2011 Edited by 99.242.1.214 Edited without comment.
August 21, 2008 Edited by 192.30.202.21 Edited without comment.